VRSTE IZPITOV

PREDMETNI IZPIT

Predmetni izpit opravlja dijak, ki:

  • hitreje napreduje,
  • izboljšuje končno oceno iz predmeta,
  • se želi vpisati v drug izobraževalni program, pri čemer se pri predmetnem izpitu ocenjuje znanje, potrebno za vključitev v drug izobraževalni program.

DOPOLNILNI IZPIT

Dopolnilni izpit opravlja dijak, ki do konca pouka pri predmetu v enem oziroma več ocenjevalnih obdobjih ni pridobil dovolj ocen v skladu s šolskimi pravili ocenjevanja. Dopolnilni izpit obsega tisto snov, za katero dijak ni pridobil potrebne ocene.

POPRAVNI IZPIT

Popravni izpit opravlja dijak iz predmetov, pri katerih ima končno oceno nezadostno. Obseg učne snovi popravnega izpita je praviloma snov celega šolskega leta, po presoji profesorja lahko tudi v zmanjšanem obsegu.

IZPITNI ROKI

ČASOVNO OBDOBJE

DATUM

LETNIK

ZIMSKI IZPITNI ROK

od ponedeljka, 12. 2. 2024, do četrtka, 15. 2. 2024

4. letnik

IZPITNI ROK ZA IZBOLJŠEVANJE OCENE

od četrtka, 23. 5. 2024, do ponedeljka, 27. 5. 2024

4. letnik

SPOMLADANSKI IZPITNI ROK

od četrtka, 27. 6. 2024, do četrtka, 4. 7. 2024

vsi

JESENSKI IZPITNI ROK

od petka, 16. 8. 2024, do srede, 21. 8. 2024

1., 2. in 3. letnik

JESENSKI IZPITNI ROK

od petka, 16. 8. 2024, do torka, 20. 8. 2024

4. letnik

IZBOLJŠEVANJE OCENE

SPOMLADANSKI IZPITNI ROK ZA IZBOLJŠEVANJE OCENE

od četrtka, 27. 6. 2024, do četrtka, 4. 7. 2024

3. in 4. letnik

JESENSKI IZPITNI ROK ZA IZBOLJŠEVANJE OCENE

od petka, 16. 8. 2024, do srede, 21. 8. 2024

3. letnik

JESENSKI IZPITNI ROK ZA IZBOLJŠEVANJE OCENE

od petka, 16. 8. 2024, do torka, 20. 8. 2024

4. letnik

OMEJITVE IZPITOV

Pravico opravljanja popravnih izpitov ima dijak, ki je ob koncu pouka negativno ocenjen iz največ treh predmetov. Poleg treh popravnih izpitov ima lahko tudi enega ali več dopolnilnih izpitov.

Dijak mora opraviti dopolnilni izpit pred popravnim izpitom.

Ravnatelj lahko iz utemeljenih razlogov dovoli v spomladanskem izpitnem roku opravljati tudi več popravnih izpitov.

Na isti dan lahko dijak opravlja največ en izpit iz enega predmeta.

Dijak lahko po uspešno opravljenem 3. in 4. letniku izboljšuje oceno enega ali več predmetov (predmetni izpiti). Izboljševanje ocene je možno samo enkrat.

Ravnatelj lahko iz utemeljenih razlogov dovoli opravljanje izpitov v več kot dveh izpitnih obdobjih tudi izven rokov, ki so določeni s šolskim koledarjem. 

 PRIJAVA NA IZPIT

KANDIDAT S STATUSOM DIJAKA

(vključno z dijaki oddelka 4.Č)

KANDIDAT BREZ STATUSA DIJAKA

Dijak se za opravljanje izpitov prijavi prek spletne strani eAsistent, in sicer tako, da najprej odpre zavihek Izpiti, nato izbere predmet, pri katerem bo opravljal izpit ter shrani. Prijava na izpit prek mobilne aplikacije eAsistent ni možna, zato se prijavite prek spletne aplikacije.

V primeru težav pri prijavi prek eAsistenta, pišite na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Kandidat brez statusa dijaka mora pri sami prijavi na izpit urediti plačilo izpita. Izpiti imajo različno ceno, ki je določena glede na to ali vključuje samo ustni del ali pisni del ali oba. Zato je dolžnost dijaka, da upošteva merila in načine ocenjevanja pri posameznih predmetih, ki so zapisana v Šolska pravila ocenjevanja znanja 2023/2024 oziroma se v zvezi s tem sam dogovori s profesorjem.

Na izpit se prijavite z obrazcem pdfPrijava_k_izpitu.pdf in priložite potrdilo o plačilu izpita/-ov. Obrazec in potrdilo skenirajte in pošljite na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Cene izpitov in položnica: pdfPrimer izpolnjene položnice pdfCenik 2024.pdf

 ROK ZA PRIJAVO IN ODJAVO OD IZPTA

ROK ZA PRIJAVO

Zaradi lažje organizacije poteka izpitov prosimo dijake, da oddajo svojo prijavo vsaj sedem (7) dni pred pričetkom rokov za izpite, določenih s šolskim koledarjem, vendar ne kasneje kot tri (3) dni prej.

Dijak, ki se ne prijavi pravočasno na izpit, izgubi pravico do opravljanja izpita v določenem izpitnem roku.

ROK ZA ODJAVO

Dijak se lahko od izpita odjavi najmanj tri (3) dni pred pričetkom izpitnih rokov tako, da svojo namero odjave sporoči na e-naslov:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

V primeru nepravočasne odjave od izpita, neudeležbe ali prekinitve izpita iz neopravičljivih razlogov, ima dijak izrabljen izpitni rok.

 MERILA IN NAČINI OCENJEVANJA ZNANJA PRI IZPITIH TER IZPITNA PRAVILA

Merila in načini ocenjevanja znanja pri izpitih (vključno s časom pisnega in ustnega dela) so navedena po posameznih predmetih in se nahajajo v Šolska pravila ocenjevanja znanja 2023/2024. Več o izpitnih pravilih: pdfIzpitna pravila.pdf

OBVEŠČANJE DIJAKOV O RAZPOREDU IZPITOV

Informacijo, kdaj in kje imate izpit, boste dobili najmanj dva (2) dni pred začetkom izpitnih rokov na  e-naslov, ki ga imate v eAsistentu, oziroma ste ga navedli v spletni prijavi.

IZDAJA SPRIČEVALA ALI OBVESTILA O USPEHU

Dijaku, ki uspešno opravi izpit, prejme od razrednika novo spričevalo ali obvestilo o uspehu.

Če dijak s predmetnim izpitom zvišuje svojo oceno/-e in je pri tem uspešen, mora pri vročitvi novega spričevala svojemu razredniku vrniti staro spričevalo.

 

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13


Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084318
www.gimoste.si

Instagram 

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam bZS bMednarodno priznanje za mlade