SPLOŠNE INFORMACIJE O OBDELAVI OSEBNIH PODATKOV ZA POSAMEZNIKE

Na podlagi določbe 13. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (GDPR)*vam podajamo informacije o obdelavah osebnih podatkov kot sledi:

 

I. PREDSTAVITEV UPRAVLJAVCA

Gimnazija Moste deluje na naslovu Zaloška 49, 1000 Ljubljana. Šola ima bogato tradicijo. Prizadevamo si, da bi tradicijo dobre šole nadaljevali in razvijali kvaliteto pouka in dobrih odnosov. V tem okviru kar največjo pozornost namenjamo varovanju osebnih podatkov naših dijakov, njihovih staršev, zaposlenih in partnerjev.

Več o naše delu si lahko več preberete na spletnih straneh naše šole.

Za namene izobraževanja in izpopolnjevanja udeležencev izobraževanja, za spremljanje njihovega razvoja in napredovanja, za svetovanje in obveščanje, za namene zaposlovanja ter za nemoten potek dela zavod obdeluje osebne podatke deležnikov v izobraževanju v mejah, ki jih določajo predpisi s področja varstva osebnih podatkov oziroma izražena volja s strani deležnikov v izobraževanju. 

 

II. NAŠA VIZIJA VARSTVA ZASEBNOSTI OZIROMA VARSTVA OSEBNIH PODATKOV

Na zavodu se zavzemamo za visoke standarde informacijske varnosti, zasebnosti in preglednosti ter varovanja osebnih podatkov.

 

III. POOBLAŠČENA OSEBA ZA VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v zavodu je dostopna po telefonu na številki 01 300 11 38 in po elektronski pošti na naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. oz. naslovu: SEŠ LJ, Roška cesta 2, 1000 Ljubljana.

Deležniki v izobraževanju, na katere se nanašajo osebni podatki, lahko s pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov sami stopijo v stik glede vseh vprašanj, povezanih z obdelavo njihovih osebnih podatkov in uresničevanjem njihovih pravic na podlagi predpisov, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

 

IV. NAMENI OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV IN PRAVNI TEMELJI

a) Zavod obdeluje osebne podatke posameznikov na podlagi oziroma v okvirih zakonskega pravnega temelja:

in na podlagi drugih mednarodnih pogodb, predpisov EU ter nacionalnih zakonov, ki terjajo od zavoda, da v določenih primerih posreduje osebne podatke posameznikov državnim organom in drugim upravljavcem za izpolnjevanje svojih ali njihovih pogodbenih obveznosti, zakonskih obveznosti ali pristojnosti.

Varstvo osebnih podatkov urejata interna pravilnika: Pravilnik o zavarovanju osebnih podatkov in Pravilnik o spremembah in dopolnitvah pravilnika o zavarovanju osebnih podatkov, ki vključuje tudi zaščito prijaviteljev. Zaupnica zaščite prijaviteljev je mag. Katja Rotar. Za prijavo morebitnih nepravilnosti je vzpostavljen e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

b) Zavod v določenih primerih zaprosi deležnike v izobraževanju za podajo privolitev v obdelavo njihovih osebnih podatkov, kadar je obdelava teh podatkov potrebna za namene, ki v zakonskih pravnih temeljih niso opredeljeni, kot na primer za objavo fotografij udeleženca izobraževanja v šolskih publikacijah, na šolski spletni strani in za obveščanje javnosti o šolskih dogodkih in učnem procesu, za sodelovanje udeleženca izobraževanja v anketah, pri snemanju različnih izobraževalnih in promocijskih oddaj ipd. V teh primerih obdelava osebnih podatkov poteka v okviru s posameznikovo izjavo dopuščenega obsega osebnih podatkov, namena in dogovorjenih kanalov obveščanja, tudi po zaključku izobraževanja oz. vse do preklica.

c) Zavod osebne podatke deležnikov v izobraževanju obdeluje v okviru in za namen izvajanja različnih dogovorov in pogodb, kamor sodi tudi obdelava osebnih podatkov udeleženca izobraževanja in njihovih staršev za namene izvajanja programa vzgoje in izobraževanja na podlagi njihove odločitve za vpis v naš zavod.

d) Spletna stran zavoda uporablja piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. Uporaba je opisana na na: https://www.gimoste.si/piskotki. Stran je dostopna prek menija Gimnazije Moste / Pravno obvestilo na strani Gimnazije Moste  prek povezave v obvestilu o piškotkih (ki se prikazuje, dokler uporabnik ne dovoli uporabe piškotkov).

 

V. UPORABNIKI OSEBNIH PODATKOV IN MOREBITNI PRENOS OSEBNIH PODATKOV V TRETJE DRŽAVE

Zbranih osebnih podatkov zavod ne posreduje izven EU območja (t.i. tretjim državam). V primeru posredovanja na strežnike v tretje države vas bomo o tem informirali. Zavod v tem primeru upošteva dejstvo, da se osebni podatki lahko prenesejo v tretje države le, če Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije (IP) te države priznava kot varne države oz. države katere izvajajo zadovoljivo politiko varovanja osebnih podatkov, o čemer se izda tudi posebna odločba IP.

 

VI. PRAVICE POSAMEZNIKOV

S pisno zahtevo, poslano na naslov: Gimnazija Moste, Zaloška cesta 49, 1000 Ljubljana ali  lahko posameznik zahteva dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter zahteva prenos podatkov.

Posameznik lahko dane privolitve v obdelavo osebnih podatkov kadarkoli trajno ali začasno, v celoti ali delno prekliče s pisno zahtevo, poslano na naslov: Gimnazija Moste, Zaloška cesta 49, 1000 Ljubljana ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS (https://www.ip-rs.si/), če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

 

VII. ROKI HRAMBE OSEBNIH PODATKOV

Zavod bo obdeloval osebne podatke v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave, zakonsko določenih rokov hrambe oziroma do preklica.

 

Datum: 16. 6. 2021

 

loader

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13


Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084318
www.gimoste.si

Instagram 

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam bZS bMednarodno priznanje za mlade