Slika

Gimnazija Moste je naš skupni dom, v katerem oblikujemo osebnost dijakov na poti v odraslost. Smo šola z bogato tradicijo, na kateri so delovale pomembne osebnosti, kot so pisatelji Janez Jalen, Fran Erjavec in Anton Kržič, sami čudoviti ljudje iz časa začetkov slovenskega šolstva v Ljubljani. V njej so se šolali tudi prenekateri uspešneži sodobnega časa, kot je npr. igralec Igor Samobor, poleg tega je bila pri nas ustanovljena legendarna glasbena skupina Pankrti in še bi lahko naštevali.

Da gre za šolo s tradicijo, je mogoče začutiti že ob pogledu na njeno stavbo. Naša šola je ena najlepših v Ljubljani. Ohranjeno izvorno pročelje dopolnjuje sodoben prizidek s telovadnico, ki ustvarja simbiozo starega z novim, pri čemer prvo ni prav nič prizadeto na račun slednjega. Tudi notranja oprema je stilna, a hkrati dopolnjena z najsodobnejšo opremo. Kdor obiskuje našo šolo, se hitro počuti domače in ga prevzameta občutek pripadnosti in smisel za red in čistočo.

Velika prednost naše šole je njena lokacija. Stoji v neposredni bližini mestnega jedra, a je hkrati dobro prometno dostopna. Vzhodna ljubljanska vpadnica s številnimi linijami mestnih avtobusov in neposredna bližina postaje dolenjske železnice omogočata funkcionalno dostopnost našim dijakom predvsem z vzhodnega dela Ljubljane in njenega jugovzhodnega zaledja, ob enem pa je dovolj blizu glavnim prometnim vozliščem, da privablja mladino z vseh koncev mesta in njegove širše okolice. Številni dijaki obiskujejo šolo kar s kolesom.

Naša šola je splošna gimnazija, ki nudi široko znanje z vseh področij znanosti in je zato prava izbira za nadaljevanje študija vseh smeri. Kot druge primerljive gimnazije omogoča opravljanje splošne mature, ki je pogoj za vpis na dodiplomski študij in k temu je naravnano tudi naše delovanje. Gimnazijci so bodoči steber družbe. Iz leta v leto dosegamo boljše rezultate, zato smo šola, ki raste in uresničuje svojo vizijo postati ugledna ljubljanska gimnazija.

Dragi bralec, povabljen si, da soustvarjaš našo zgodbo o uspehu. Pri tem nikoli ne pozabi, da je pot do zvezd posuta s trnjem in da je življenje tvoja pravica, za katero se je treba boriti. Smo šola samozavestnih in ponosnih ljudi in ti bomo vzajemno pomagali, da premagaš sleherno oviro na poti do odraslosti. Prepričan sem, da boš na koncu poti z zadovoljstvom zaključil z mislijo: »Vredno je bilo biti dijak Gimnazije Moste.«

Dr. Jurij Kočar, ravnatelj

loader

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13


Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084138
www.gimoste.si

Instagram 

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam bZS bMednarodno priznanje za mlade