Na Gimnaziji Moste pri zgodovini spodbujamo radovednost dijakov o življenju ljudi v preteklosti in sedanjosti ter razvijamo njihovo razumevanje značilnosti različnih zgodovinskih obdobij, pojavov, procesov, sprememb in problemov tako v preteklosti kot v sedanjosti doma in po svetu.

image002

Pri pouku zgodovine zajamemo ključne zgodovinske pojave in procese, ki so pogoj za razumevanje kulturnega in civilizacijskega razvoja človeštva. Poudarjamo socialnokulturne teme in vsebine z zgodovino vsakdanjega življenja ter prikaz materialnih in duhovnih dosežkov človeštva v izbranih zgodovinskih obdobjih.

Dijaki pridobijo kakovostna znanja za razumevanje ključnih pojavov in procesov iz svetovne, evropske, regionalne, slovenske in krajevne zgodovine ter razlago njihovega vpliva na slovensko zgodovino. Naučijo se primerjati načine življenja in miselnosti, znanstvene dosežke ter njihov vpliv na gospodarske procese, socialne odnose in okolje v različnih zgodovinskih obdobjih. Pri tem znajo razlikovati med vzroki, povodi in posledicami ter ugotoviti soodvisnost različnih pojavov in procesov.

image003image004image005

Pri pouku preučujemo različne čase in svetove. Zgodovina je tako lahko vznemirljiva, saj obiskujemo mesta in muzeje, beremo zgodovinske romane, rešujemo križanke, tekmujemo v kvizih, se udeležujemo ekskurzij. Odpira nam pot v bogastvo človeškega duha. Zajema vse, kar se je dogajalo z nami in našo okolico včeraj, prejšnji teden, decembra, pred 85, 100, 1000 leti. Navdušuje, osvobaja, razblinja predsodke.

image006image008image012

image010image011image013

Pouk

1. letnik

2. letnik

3. letnik

4. letnik

2 uri/teden

2 uri/teden

2 uri/teden

2 uri/teden
+
3 ure/teden
(izbirno za maturo)

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13

Fax: 01 547 41 11
Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084138
www.gimoste.si

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam berasmusPlus bZS bMednarodno priznanje za mlade Podvig cb european social found INP bSIO1 b gmsportnikLogotip Arnes MIZS ESRR