Ne glede na to, kakšne načrte imajo dijaki za prihodnost, si z znanjem nemščine ustvarjajo neskončno možnosti.

Razlogov za učenje nemščine je resnično veliko. Znanje nemščine dijakom povečuje možnosti študija in dela v nemško govorečih deželah. Kasneje v poslovnem življenju komuniciranje v nemščini z nemško govorečimi poslovnimi partnerji ustvarja pogoje za učinkovitejšo komunikacijo in s tem boljše poslovne odnose. Z znanjem nemščine si dijaki lahko izboljšajo poklicne možnosti za zaposlitev doma in v tujini.

image001

Nemščina je drugi najpomembnejši jezik v znanosti in raziskovanju. Obvladovanje tega jezika dijakom odpira vrata v svet uglednih inštitutov in raziskovalnih ustanov.

Z znanjem nemščine si dijaki razširijo potovalna doživetja, lažje sklepajo nova znanstva in se hitreje znajdejo v tujem svetu. Pa tudi pri domačih turističnih in hotelirskih storitvah smo uspešnejši, če gostom ustrežemo v njihovem domačem jeziku.

Nemščina je jezik Goetheja, Kafke, Mozarta, Bacha in Beethovna. Učenje nemščine dijakom odpira boljši vpogled v njihove stvaritve, da lahko poglobijo uživanje ob branju in/ali poslušanju njihovih del v originalnem jeziku. Navsezadnje učenje nemščine dijake povezuje z življenjem, željami in s sanjami ljudi v nemško govorečih deželah in tako prispeva h kulturnemu razumevanju drugih narodov.

image002image003image004

Pri pouku nemščine uvajamo sodobne pristope, uporabljamo informacijsko-komunikacijsko tehnologijo ter uporabne in življenjske učne vsebine. Rezultati so vidni že po enem letu učenja, saj dijaki že znajo predstaviti sebe, svojo družino in prijatelje, se znajdejo pri naročanju jedi in pijače v restavracijah, ukazujejo drugim in še marsikaj drugega. Pri nadaljnjem učenju se znajo pogovoriti pri zdravniku, v trgovini ali na letališču, znajo povprašati za pravo pot ali pa nuditi pomoč tujemu turistu, napisati prošnjo za sprejem na izbrano delovno mesto, se pogajati pri najemu stanovanja … in obvladajo še mnogo drugih življenjskih situacij.

Dijaki na Gimnaziji Moste si bogatijo svoj besedni zaklad z branjem nemške literature in s sodelovanjem na tekmovanju za bralno značko. Spodbujamo jih tudi, da sodelujejo na tekmovanjih iz znanja nemškega jezika, kjer si s pripravami poglabljajo svoje znanje in komunikacijske veščine. Tuje dežele in njihovo kulturo spoznavamo z ogledi izvirnih nemških filmov, radi pa jih tudi obiščemo in doživimo njihova mesta, kot so na primer Berlin, München, Dresden, Dunaj…

image005image006image007image008image009

Pouk

1. letnik

2. letnik

3. letnik

4. letnik

3 ure/teden

3 ure/teden

3 ure/teden

3 ure/teden
+
3 ure/teden
(izbirni za maturo)

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13

Fax: 01 547 41 11
Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084138
www.gimoste.si

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam berasmusPlus bZS bMednarodno priznanje za mlade Podvig cb european social found INP bSIO1 b gmsportnikLogotip Arnes MIZS ESRR