Italijanščina velja za enega najlepše zvenečih jezikov. Italijanski jezik je hiter, dinamičen in poln preobratov – takšen, kot so tudi Italijani sami. Na Gimnaziji Moste spodbujamo učenje italijanskega jezika, saj je to jezik, ki nas zbližuje s sosednjo državo in odpira dijakom vrsto priložnosti tako v bodočem zasebnem kot tudi poklicnem življenju.

image002

Ker je Italija naša soseda, je njena dostopnost študentom, ki radi potujejo in raziskujejo tuje dežele, z znanjem italijanskega jezika še toliko večja in lažja. Kdo si ne bi želel ogledati čudovitih italijanskih mest, kot so Rim, Firence, Benetke, Neapelj, Verona … ? Doživeti tujo deželo, navezati stik z domačini ali se znajti v različnih situacijah je nepredstavljivo lepše in lažje, kadar obvladamo njihov jezik in poznamo njihove navade. Na potovanjih boste lahko sproščeno uporabljali pogosto rabljene fraze, znali vprašati za pot, rezervirati hotel, naročiti kulinarične specialitete in se pogajati pri nakupih. Vse to in še mnogo več se lahko dijaki naučijo pri pouku italijanščine.

image003image004image005

Italija je dežela mnogoterih študijskih in poklicnih priložnosti. Pohvali se lahko s kakovostnimi univerzami (v Bologni je bila ustanovljena prva univerza v Evropi) ter prav znanje italijanščine pomembno poveča možnosti za pridobitev štipendije in za uspešnejši študij.

Slovenska podjetja imajo z italijanskimi tradicionalno dobre poslovne odnose. Znanje italijanskega jezika in poznavanje tamkajšnjih navad našim dijakom omogočata učinkovitejše delo in uspešnejšo kariero. Zato je vlaganje v znanje italijanščine naložba dijaka za prihodnost, saj spodbuja razvoj njegovih intelektualnih zmožnosti in predstavlja dobro popotnico v življenju.

Italiji rečejo tudi muzej na odprtem. Italijanska umetnost, literatura, filmi, glasba in arhitektura predstavljajo pomemben delež v svetovni zakladnici kulture. Znanje izvirnega jezika dijakom omogoča boljši stik z italijansko kulturo, boljše razumevanje in s tem večji užitek.

Pri pouku italijanščine dijaki razvijajo slušne, govorne, bralne in pisne sposobnosti. Sledimo sodobnim pristopom poučevanja tujih jezikov, uporabljamo sodobna tehnična sredstva, poslušamo italijansko glasbo in se kulinarično razvajamo.

image006image007image008

Pouk

1. letnik

2. letnik

3. letnik

4. letnik

3 ure/teden

3 ure/teden

3 ure/teden

3 ure/teden
+
3 ure/teden
(izbirno za maturo ob zadostnem številu kandidatov)

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13

Fax: 01 547 41 11
Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084138
www.gimoste.si

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam berasmusPlus bZS bMednarodno priznanje za mlade Podvig cb european social found INP bSIO1 b gmsportnikLogotip Arnes MIZS ESRR