Vsak med nami se čudi velikosti sinjih kitov in sekvoj, majhnosti virusov in bakterij, sposobnosti možganov človeka in drugih živali, se veseli okusnosti in hranljivosti jabolk in banan, se zaveda pomembnosti sodelovanja med opraševalci in rastlinami. Greš rad v naravo, te sprehod po gozdu sprošča, uživaš v poslušanju valov na morski obali in ob opazovanju rakovic, ki se skrivajo v špranje med kamni? Te zanima, kako se sporazumevajo netopirji, škržati, delfini? Kako samec metulja najde samico za parjenje? Kako drevesa zrastejo tako visoko in zakaj šmarnica diši? S katerim namenom tobak proizvaja nikotin in plesen penicilin? Kako iz grozdnega soka nastane vino in iz mleka jogurt? Zakaj imata starša, ki razlikujeta barve, otroka, ki je barvno slep? Kako in kdaj je življenje na Zemlji nastalo in kako se je razvijalo? Imaš rad svojega hišnega ljubljenčka in zanj odgovorno skrbiš? Te skrbi usoda našega planeta in se sprašuješ, kakšen bi lahko bil tvoj prispevek k njegovemu ohranjanju? Veš, kaj so invazivni organizmi? Te zanima, kako se izvajajo znanstvene raziskave, in bi se tudi sam preizkusil v raziskovanju? Postavili bi lahko še mnogo vprašanj, na katera bi zagotovo odgovoril pritrdilno. Zagotavljamo ti, da je učni načrt za biologijo v gimnazijah tako pester, kot je življenje samo, in obravnava od molekul in  celic do biosfere, tako da si boš ob koncu šolanja odgovoril na mnoga vprašanja. Za odgovore na kompleksna vprašanja pa te bomo opremili z veščinami projektnega in raziskovalnega dela ter ti pomagali razviti sposobnost kritičnega razmišljanja. Če se boš odločil, da bo tvoja poklicna pot povezana z medicino, s farmacijo, z veterino, s kmetijstvom, z živilstvom, biotehnologijo in genskim inženirstvom, bioinformatiko, nanotehnologijo..., si boš za študij pridobil dobro podlago.

image001

Ne glede na tvojo nadaljnjo študijsko in poklicno pot pa si želimo, da bi te spodbudili k vedoželjnosti in raziskovanju življenja ter k občudovanju in spoštovanju narave.

image002image003image004image005image006image007image008image009image010

Pouk

1. letnik

2. letnik

3. letnik

4. letnik

2 uri/teden

2 uri/teden

2 uri/teden

4 ure/teden
(izbirno za maturo)

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13

Fax: 01 547 41 11
Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084138
www.gimoste.si

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam berasmusPlus bZS bMednarodno priznanje za mlade Podvig cb european social found INP bSIO1 b gmsportnikLogotip Arnes MIZS ESRR