Na Gimnaziji Moste se zavedamo, da se z vse večjo vpetostjo Slovenije v mednarodno skupnost veča tudi potreba po znanju angleškega jezika. Ta seveda že dolgo presega tisto znanje, ki nam omogoča, da na družabnih omrežjih ali na počitnicah poklepetamo s tujci, povprašamo za pot, kupujemo v trgovinah ali naročamo hrano in pijačo. Vsega tega smo se v resnici naučili že v osnovni šoli.

image004

Na gimnaziji pa se kompleksneje in primerjalno ukvarjamo s slovnico, širimo besedišče, beremo članke in literarna besedila, razmišljamo o perečih in aktualnih temah ter svoje poglede argumentiramo v pogovoru, se učimo pisanja različnih formalnih besedil. Vse našteto usvajamo postopno in sistematično in se pripravljamo na akademske izzive, ki so pred nami (na maturo, študij, karierne poti).

Proces pridobivanja takih znanj in veščin se zagotovo obrestuje; ob dosegi zahtevanih standardov znanja je maturitetnemu spričevalu priložen tudi mednarodno veljaven certifikat B2, ki izkazuje aktivno znanje tujega jezika in ga priznavajo izobraževalne ustanove, državni organi in delodajalci širom Evrope.

image001image003image002

Pouk

1. letnik

2. letnik

3. letnik

4. letnik

3 ure/teden

3 ure/teden

3 ure/teden

4 ure/teden

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13

Fax: 01 547 41 11
Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084138
www.gimoste.si

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam berasmusPlus bZS bMednarodno priznanje za mlade Podvig cb european social found INP bSIO1 b gmsportnikLogotip Arnes MIZS ESRR