PREPIS NA NAŠI ŠOLI

Vloga za prepis

Kandidat odda pdfvloga za prepis.pdf na e-naslov šolske svetovalne službe: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Pogoji za prepis

  • Prepis je mogoč, če so v posameznih letnikih oz. oddelkih razpoložljiva mesta.
  • Če se kandidat želi prepisati v obdobju zaključka 1. ocenjevalne konference, mora imeti vse predmete zaključene s pozitivno oceno. 

Kriterij za prepis

  • Če je kandidatov za prepis več kot je razpoložljivih mest, se kot kriterij za prepis upošteva seštevek ocen 7., 8. in 9. razreda osnovne šole. Če sta dva ali več kandidatov z enakim seštevkom točk zadnjega triletja osnovne šole, se upošteva tudi rezultat na nacionalnem preizkusu znanja.
  • Glede na razpoložljiva mesta ni nujno. da boste razvrščeni v oddelek z enakim drugim tujim jezikom, kot ste ga imeli na prejšnji šoli. V tem primeru je možno drugi tuji jezik zamenjati pod pogoji, ki so navedeni v nadaljevanju.

Obveščanje kandidatov, ki so oddali vlogo za prepis 

Ob oddaji Vloge za prepis kandidata obvestimo o uvrstitvi na čakalni seznam ter o morebitnih predmetnih in/ali dopolnilnih izpitih.

Če se izobraževalni program kandidata razlikuje od predmetnika na Gimnaziji Moste, mora kandidat ob pogoju, da je sprejet, v določenem roku opraviti manjkajoče predmete s predmetnimi ali dopolnilnimi izpiti. Pogojno vpisani dijaki bodo ob vpisu prejeli sklep o prestopu, v katerem bo ta rok določen. V sklepu bodo navedeni tudi vsi predmeti, ki jih bodo morali opraviti.

Omejitve za predmetni izpit iz drugega tujega jezika

Predmetni izpit iz drugega tujega jezika je možen za tiste, ki se prepisujejo v 2. polovici 1. letnika, in za tiste, ki se prepisujejo na začetku 2. letnika. Kasneje, torej po 2. polovici 2. letnika in v kasnejših višjih letnikih, predmetni izpit iz drugega tujega jezika ni več možen, razen izjemoma (npr. kandidat prihaja iz tujine, v katerem je govorni jezik drugi tuji jezik, na katerega se prepisuje, ali ima potrdilo o znanju tujega jezika na zahtevani ravni).

Obdobja, v katerih šola odloča o prepisu kandidatov

  OBDOBJE OBRAVNAVE VLOGE ODGOVOR IN VPIS
 1. OBDOBJE   po zaključeni prvi ocenjevalni konferenci, najkasneje do četrtka, 18. 1. 2024    petek, 19. 1. 2024
 2. OBDOBJE   po prvem roku za popravne in predmetne izpite; najkasneje do petka, 5. 7. 2024    ponedeljek, 8. 7. 2024 
 3. OBDOBJE   po drugem roku za popravne in predmetne izpite; najkasneje do četrtka, 22. 8. 2024    petek, 23. 8. 2024
 4. OBDOBJE   od petka, 23. 8. 2024 do četrtka, 29. 8. 2024    petek, 30. 8. 2024 
 5. OBDOBJE   od petka, 30. 8. 2024 do četrtka, 12. 9. 2024    sproti

 

Prepis je mogoč le na podlagi izpisa iz matične šole, zato mora kandidat ob vpisu prinesti izpisnico iz CEUVIZ-a, ki jo dobi na šoli, iz katere se izpisuje.

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13


Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084318
www.gimoste.si

Instagram 

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam bZS bMednarodno priznanje za mlade