Enodnevna družboslovna  ekskurzija na PTUJ in ORMOŽ - ORMOŠKE LAGUNE (OIV, ekskurzija, obvezni del)

V sredo, 4. 10. 2023 se bomo podali na enodnevno ekskurzijo na Štajersko.

ZBOR: 7.45 uri, na Toplarniški ulici pred Hoferjem (v Mostah). Ne zamujajte! Ne čakamo.

ODHOD: ob 8. uri.

PROGRAM: voden ogled Ptuja, voden ogled Ormoških lagun-naravnega rezervata, bus 1 in bus 3  se peljeta čez Haloze  v smeri Podlehnika (ogled Haloz) in nazaj po avtocesti do Ljubljani. Bus 3 in bus 4 pa si ogledata še Mitrej I. na Hajdini pri Ptuju, sledi vožnja nazaj do Ljubljane.

Iz Ljubljane se peljemo v smeri Maribora, preko Trojan (možen postanek, ali na kakšnem drugem postajališču) do Ptuja oz. Ormoških lagun. Na Ptuju si bomo vodeno ogledali mesto, ki ima bogato rimsko in srednjeveško preteklost. V Ormožu pa obiščemo veliko mokrišče atropogenega nastanka, ki leži ob območju rečnega ekosistema Drave ob Ormoškem jezeru. Dijaki 3 i n4 avtobusa si ogledate Mitrej I na Hajdini pri Ptuju, ki pa nas popelje v čas rimske zgodovine in verovanje boga Mitre-mitraizem. Ogled notranjosti Mitreja (Mitra bikonosec, Mitrovo rojstvo iz skal). Dijaki avtobusa 1 in 2. pa se ob povratku popeljejo po gričevnatem področju Haloz  (krajši postanek).

Bus 1 (1.E +1C , 12 dijakov), KRAJNIK- vodička na poti, JUS, ŠTERMAN in bus 2 (1.C, 10 dijakov + 1. A), GOSTIŠA, JAKŠA JURKOVIČ, SRAKA-vodička na poti)

Cca. 10.30 prihod na Ptuj, ob 11. uri  voden ogled po mestnem jedru. Cca 90 min. Sledi prosto za malica.

Ob 13.15 odhod proti Ormožu, do Ormoških lagun, 14.00, voden ogled, cca. ena ura. Po ogledu vožnja nazaj v smeri Ptuja do Žetal, kjer se vzpnemo na gričevnat svet Haloz. Vožnja po Halozah (krajši postanek). Vrnitev nazaj v Ljubljano (možen postanek na avtocesti za WC).

Bus 3 (1.B + 1. C, 10 dijakov) JEREBIC, KROŠEL, KOČAR-vodič na poti in bus 4 (1.D) OBLAK-vodič na poti, PIRNAT, KOVAČIČ

Ob 11. uri, voden ogled Ormoških lagun, cca. ena ura. Vožnja nazaj do Ptuja. Po prihodu na Ptuj prosto za malico.

13.30 voden ogled mesta, cca. 90 minut.

Bus 3 ima ob 15.30 ogled Mitreja I. na Hajdini, bus 4 ostane še na Ptuju (možen vzpon na grad in ogled mesta z gradu), sledi ogled Mitreja I  ob 16.10. Po vodenem ogledu, cca. 30 minut, povratek nazaj proti Ljubljani.

Prihod v Ljubljano na enako mesto odhoda, cca. cca, med 19. in 20. uro (na poti nazaj možen postanek za WC).

VSTOPNINE: voden ogled mesta 110 evr/skupino, Mitej I: 1,5 evra/dijaka, Ormoške lagune: 4 evr/dijaka, avtobusni prevoz cca. 15-20 evra/dijaka. Nekatere cene so odvisne od števila dijakov. Cena se dokončno oblikuje po prisotnih dijakih. Cena ekskurzije bo cca. 30 -35 evrov/dijaka.

 

loader

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13


Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084318
www.gimoste.si

Instagram 

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam bZS bMednarodno priznanje za mlade