Ali ste že opazili fizikalni pojav, pri katerem nihajoč sistem povzroči, da
začne drug sistem nihati z večjo amplitudo?

Ali ste že zmerili temperaturo drugače kot s termometrom?

Ali ste že izvedli poskuse s svetlobo različnih barv?

Na zastavljena vprašanja je v sredo, 21. 9. 2022, odgovoril s prikazom fizikalnih in kemijskih eksperimentov gost Gimnazije Moste Michael Gregory, ki je po rodu Kanadčan, sicer profesor fizike. Svoje navdušenje nad naravoslovjem in eksperimentiranjem je z nami podelil na dogodku Ura eksperimentov.

Michael Gregory spodbuja učitelje po vsem svetu, da v svoj pouk vključijo čim več poskusov s snovmi, ki jih srečamo v vsakdanjem življenju. V okviru projekta Moji najljubši poskusi se je srečal z učitelji iz več kot 30 držav in z njimi delil svoja spoznanja in izbrane poskuse ter jih prikazal na konferencah, delavnicah, obiskih šol in mesečnih srečanjih prek videokonferenčne platforme zoom skupaj z učitelji naravoslovja iz vsega sveta.  

Do konca leta 2022 bo Michael nadaljeval svojo svetovno turnejo in prikazoval poskuse s snovmi, ki jih srečamo v vsakdanjem življenju, in podajal preprosto razlago za dogajanje na ravni delcev.

2022 09 28 22 29 03 Window 1

Povezava do videoposnetka o utrinkih iz dogodka: kliknite

loader

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13

Fax: 01 547 41 11
Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084138
www.gimoste.si

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam berasmusPlus bZS bMednarodno priznanje za mlade Podvig cb european social found INP bSIO1 b gmsportnikLogotip Arnes MIZS ESRR