V okviru vseslovenskega projekta »Tradicionalni slovenski zajtrk« je vsak tretji petek v novembru, letos je to 19. november, namenjen dnevu slovenske hrane.

Na Gimnaziji Moste smo ga nekaj let zapored zaznamovali tako, da smo dijakom ponudili domač kruh, maslo in med ter čaj. Tako smo se spomnili pomena zdravega prehranjevanja in vrednosti lokalno pridelane hrane. Namen projekta Tradicionalni slovenski zajtrk je namreč spodbujanje izbire kakovostne hrane iz lokalnega okolja in ozaveščanje o zdravem načinu prehranjevanja. Zaradi koronavirusa ga letos ne bomo izvedli, vseeno pa vabimo vse naj se vsaj danes pridružijo slovenskim vrtcem, osnovnim šolam, zavodom za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ter drugim institucijam oz. javnim zavodom, kjer danes poteka Tradicionalni slovenski zajtrk pod sloganom »Zajtrk s sadjem – super dan!«.

Nekaj idej za tradicionalni super zajtrk najdete na spodnji povezavi:

https://www.nasasuperhrana.si/tradicionalni-slovenski-zajtrk/ideje-za-zdrav-zajtrk/

loader

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13

Fax: 01 547 41 11
Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084138
www.gimoste.si

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam berasmusPlus bZS bMednarodno priznanje za mlade Podvig cb european social found INP bSIO1 b gmsportnikLogotip Arnes MIZS ESRR