Dijaki si subvencionirano vozovnico za javni linijski avtobusni, železniški in mestni promet lahko v celoti uredite elektronsko. Poenostavljen in nadgrajen način elektronske oddaje vloge za pridobitev subvencionirane vozovnice bo na portalu eUprava na voljo od 25. 8. 2021.

Postopek dijaki začnete na portalu eUpravana naslovu https://e-uprava.gov.si/podrocja/izobrazevanje-kultura/visoka-in-visja-sola/subvencionirana-vozovnica.html in ga zaključite z nakupom vozovnice na spletni strani izbranega prevoznika. 

Dijaki na portalu eUprava s svojo e-identiteto (digitalno potrdilo ali smsPASS) oddate vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice. V nekaj minutah boste dobili odgovor in če bo ta pozitiven, boste prejeli povezavo na spletno stran, na kateri izberete želenega prevoznika in v njegovi spletni prodajni aplikaciji kupite vozovnico. 

Vlogo morate oddati tako tisti, ki boste prvič zaprosili za subvencionirano vozovnico, kot tudi vsi, ki želite samo podaljšati veljavnost vloge iz preteklega šolskega leta. 

Za dodatna pojasnila se lahko obrnete na Ministrstvo za infrastrukturo, Službo za mobilnost in prometno politiko, in sicer na telefonsko številko 01/478 80 00.

loader

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13

Fax: 01 547 41 11
Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084138
www.gimoste.si

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam berasmusPlus bZS bMednarodno priznanje za mlade Podvig cb european social found INP bSIO1 b gmsportnikLogotip Arnes MIZS ESRR