AAI prijava je vrsta enotne prijave za izobraževalno in raziskovalno sfero v Sloveniji, kjer lahko uporabnik z enim uporabniškim imenom in geslom dostopa do velikega števila uporabnih storitev. Sistemi za enotno prijavo se združujejo v federacijo ArnesAAI, tu kratica AAI pomeni Avtentikacijska in Avtorizacijska Infrastruktura. Federacija ArnesAAI pa je pridružena tudi interfederaciji EduGAIN, kar pa razširja prijavne možnosti svojih članov tudi izven Slovenskih meja.

Več na: https://aai.arnes.si/

Na Gimnaziji Moste smo večini dijakom razdelili AAI račune oziroma E-identitete (uporabniška imena in gesla), predvsem z namenom dostopa do Vox konferenc. Ker je v tem času omenjena storitev na Arnesu preobremenjena, je ne uporabljamo. Uporabljamo spletne učilnice, ki odlično delujejo tudi v tem času (za uporabo naših spletnih učilnic dijaki/nje ne potrebujejo AAI računa).

V kolikor bi kdo želel pridobiti AAI račun, s pomočjo katerega si lahko pridobite tudi office365, win10  naj prosim piše na e-pošto skrbnika AAI računov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

loader

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13

Fax: 01 547 41 11
Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084138
www.gimoste.si

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam berasmusPlus bZS bMednarodno priznanje za mlade Podvig cb european social found INP bSIO1 b gmsportnikLogotip Arnes MIZS ESRR