V okviru  2 nerazporejenih ur tedensko v 3. letniku in nerazporejenih ur v 4. letniku, ponudimo dijakom izbirne predmete.

Dijaki izbirajo med predmetnimi področji družboslovja, informatike, naravoslovja in umetnostne zgodovine.

Prijava bo za vse dijake letošnjih prvih letnikov mogoča od 8. 5. do zapolnitve prostih mest, oziroma do vključno 4. 6. 2017, na povezavi:

http://gimoste.si/prijaveizbirni

Pri družboslovju izbira dijak med filozofijo, psihologijo in sociologijo. Ti predmeti so namenjeni dijakom, ki si bodo iste predmete izbrali tudi za maturo z namenom nadaljnjega šolanja na družboslovnih področjih.

Predmet informatika je namenjen dijakom, ki kažejo večji interes za tehnologijo, multimedijo in si jo kasneje izberejo za maturitetni predmet.

Naravoslovje sestavljajo predmeti: biologija v 2. letniku ter fizika in kemija v 3. letniku. Enega od navedenih predmetov naj bi si izbral dijak za maturitetni predmet z namenom nadaljnjega šolanja na naravoslovnih področjih.

Umetnostno zgodovino kot izbirni predmet priporočamo dijakom , ki jih zanimata umetnost in kultura v širšem pomenu besede z namenom kasnejše izbire maturitetnega predmeta in nadaljnjega študija umetnosti, oblikovanja, arhitekture.

Če se na izbirni predmet ne prijavite sami, vas bomo razporedili na predmet, kjer bodo še prosta mesta. Izbirni predmet lahko do zaključka prijav tudi zamenjate, če je še na voljo prosto mesto.

Menjave izbirnega predmeta pri prehodu iz 2. v 3. letnik ne priporočamo, je pa mogoča, če so na voljo prosta mesta pri želenem predmetu.

Objavljamo kratko vsebino izbirnih predmetov za šolsko leto 2017/18, kot so jo zapisali izvajalci.

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13

Fax: 01 547 41 11
Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084138
www.gimoste.si

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

EduroamZdrava šolaMednarodno priznanje za mladeerasmusPlus bTOM Telefon za mladeProti raku bSIO2020