V tednu med 4. in 8. marcem se odvijajo prireditve v sklopu Tedna boja proti raku. Prireja ga Zveza slovenskih društev za boj proti raku v sodelovanju z Onkološkim inštitutom Ljubljana.

Geslo letošnjega tedna je »Priporočila proti raku naj ne obvisijo v zraku«, v projektu pa sodelujemo tudi dijaki naše šole – ambasadorji Kodeksa. Zakaj?
Vemo, da so rakave bolezni iz leta v leto večje breme, ne le v Sloveniji, temveč povsod po svetu. Ampak ali ste vedeli tudi, da bi lahko 30–50 % vseh rakavih bolezni preprečili?

Priporočila, kako si lahko vsak posameznik zmanjša tveganje raka, so zbrana v Evropskem kodeksu proti raku. Ta dokument ni ne dolg niti ne težko razumljiv. Obsega samo 12 priporočil.

Priporočila Kodeksa se tičejo zdravega življenjskega sloga – nekajenja, telesne dejavnosti in primerne telesne teže, neizpostavljanja sončnim žarkom, zdrave prehrane, cepljenja; svetujejo tudi glede življenja v čim manj onesnaženem bivalnem in delovnem okolju.
S sodelovanjem v projektu Priporočila proti raku naj ne obvisijo v zraku želimo poskrbeti, da bodo priporočila proti raku dosegla čim več ljudi. Ker nam za tistih 30–50 % ni vseeno!

Teden boja proti raku bomo obeležili z razstavo na glavnem stopnišču, s katero bi radi spodbudili dijake, da se držijo 12 priporočil , v avli šole pa bodo na razpolago tudi zloženke z informacijami.

Predstavljajte si, kaj vse lahko dosežemo skupaj, če tako pomembno znanje pravočasno pride v prave roke!
Živite zdravo in srečno!

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13

Fax: 01 547 41 11
Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084138
www.gimoste.si

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam berasmusPlus bZS bMednarodno priznanje za mlade Podvig cb SKOZ b INP bSIO1 bProti raku b