Prijava kandidatov za jesenski rok mature in individualni razpored opravljanja izpitov

Zadnji rok za prijavo na jesenski rok letošnje mature je petek, 12. julij 2019 (na šoli do 13. ure).

 Prijave sprejemamo do vključno 12. 7. 2019 od 9.00 do 13.00 ure.

 • Novi kandidati prijavnice (dobite tukaj) in jih oddate tajniku ŠMK (11. in 12 7. od 9.00 - 13.00) oz. priporočeno po pošti (velja poštni žig 12. 7., - pripišite številko mobitela za lažji kontak).
 • Za morebitne popravne izpite na maturi izpolnite obrazec prijava k izpitu (dobite tukaj).
 • Za morebitno izboljševanje ocen na maturi (vse predmete lahko izboljšujete samo v enkratnem roku) izpolnite obrazec prijava k izpitu (dobite tukaj). Upošteva se bolša ocena.
 • K maturi v jesenskem roku se morajo do tega datuma prijaviti tudi tisti kandidati, ki bodo popravne izpite za 4. letnik opravljali v jesenskem roku. Naši redni dijaki 4. letnikov ste to naredili že v maju ob koncu pouka.
 • Rok za oddajo seminarskih nalog in vaj (če komu manjkajo ali jih izboljšujete) je v avgustu. Rezultati internega dela ocene bodo znani 5. septembra. Ocene seminarskih, ki ste jih pridobili na prejšnjih rokih so trajne, s tem, da se upošteva vedno zadnja pridobljena ocena.  Novi kandidati in tisti, ki predmete izboljšujete, jih lahko oddate mentorjem ali pošljete s priporočeno pošto.
 • Individualni razpored pisnih izpitov na jesenskem roku mature bo objavljen od 20. avgusta v avli šole (tudi na spletni učilnici).
 • Seznam ustnih izpitov bo objavljen po 23. avgustu v avli šole (tudi na spletni učilnici).

Kandidati, ki nimate statusa dijaka v programu, kjer se izobražujete, in "21-letniki" morate izpite oz. opravljanje mature plačati. Fotokopijo plačanih položnic predložite ob prijavi! Vzorec izpolnjene položnice najdete tukaj.

Če se kdo opravljanja mature v jesenskem roku ne bo mogel ali želel udeležiti, se mora pisno odjaviti do 20. avgusta 2019. Kandidate, ki ne izpolnjujejo pogojev za opravljanje mature odjavimo samodejno.
 
Koledar jesenskega roka mature:
 • se začne v soboto, 24. 8. z izpitom iz slovenščine (obe izpitni poli).
 • ponedeljek, 26. 8. matematika,
 • 27. 8., 29. 8., 30.  8. tuji jeziki in izbirni predmeti,
 • 27. 8. - 4. 9. možni datumi ustnih izpitov na šoli.

Spomladanski esej ne velja za opravljanje mature v jesenskem roku.

Dodatne informacije o prijavi lahko dobite na elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Državni izpitni center bo na šolo poslal individualni razpored opravljanja maturitetnih izpitov v jesenskem roku v torek, 20. avgusta 2019.

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13

Fax: 01 547 41 11
Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084138
www.gimoste.si

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam berasmusPlus bZS bMednarodno priznanje za mlade Podvig cb SKOZ b INP bSIO1 bProti raku b