eraMed 1. in 5. aprilom so nas v okviru projekta Erasmus+, “Amazing Technologies to Enhance Learning trough Innovation, Enjoyment and Research” “oz. skrajšano kar poimenovan projekt Atelier for STEAM, obiskali dijaki in profesorji iz partnerskih šol iz Poljske(Byalistok), Portugalske (Setubal) in Španije (Jaen in Burgos).

altPripravili smo jim pester izobraževalni in kulturni program. Naši dijakinji sta se prelevili v turistični vodnici in jih popeljali po Ljubljani, kjer sta jih navdušila Zmajski most in Muzej iluzij. Na ljubljanskem gradu jih je pričakal Časovni stroj, namenjen prav najstnikom. Na Inštitutu Jožef Štefan so nam pripravili izjemno zanimiv program. Naše goste je navdušilo predavanje dr. Marka Grobelnikao umetni inteligenci in ogled različnih laboratorijev, predvsem tistih, kjer se ukvarjajo z razvojem robotike.

Sredi tedna smo na šoli organizirali 2. STEAM (Science Teaching Education, Art and Math) konferenco, na kateri so dijaki iz vseh sodelujočih šol (tudi iz naše šole seveda!) predstavljali svoje šole, dežele in predvsem svoje delo v okviru projekta. Pripravili so številne zanimive predstavitve, npr. Fishkeeping and aquarists. Dive in today!, Exhibition: STEAM Live! Chocolate Periodic Table - (Posters), Maths and Science Brain Teasers, in THE LIGHT AND THE ELECTROMAGNETISM in mnoge druge…

Prav tako smo na šoli organizirali delavnice iz robotike, kemije in fizike, za konec pa so lahko preizkusili tudi svoje umetniške sposobnosti in svoje umetnine odnesli s sabo domov za spomin.

V četrtek pa smo jih popeljali v Postojnsko jamo in na Predjamski grad. Ta naša prečudovita kraška jama je obiskovalce očarala. Vožnja z vlakcem, sprehod med kapniki in na koncu akvarij s človeškimi ribicami so navdušili prav vse! Na Predjamskem gradu pa smo zgodbo Erazma Predjamskega izvrstno povezali z ljubljanskim gradom.

Na koncu je ob sprehodu po gradu španski dijak pripomnil: “Ta Erasmus ima pa isto ime, kot naš projekt (Erasmus+)! Ali sta kaj v sorodu?”

 

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13

Fax: 01 547 41 11
Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084138
www.gimoste.si

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam berasmusPlus bZS bMednarodno priznanje za mlade Podvig cb SKOZ b INP bSIO1 bProti raku b