V okviru povezovanja dijakov delujejo na srednjih šolah dijaške skupnost, ki so povezane v Dijaško organizacijo Slovenije (DOS). Slednja je nepolitična organizacija, ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Ljubljani.

Tudi na Gimnaziji Moste ima dijaška skupnost že dolgo tradicijo. Dijaško skupnost Gimnazije Moste, v katero so vključeni vsi dijaki šole, sestavljajo predstavniki – predsedniki vseh razredov in njihovi namestniki - podpredsedniki. Delo dijaške skupnosti vodi in koordinira predsednik, ki ga izvolijo dijaki, pri tem pa mu pomaga še podpredsednik in delovni odbor.

V šolskem letu 2019/2020 odbor dijaške skupnosti sestavljajo:

  • predsednik dijaške skupnosti
  • podpredsednik dijaške skupnosti
  • delovni odbor
Funkcija Ime in priimek Kontakt
Predsednik  Majk Zupančič  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Podpredsednik  Maša Povše  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.


Dijaška skupnost ima tudi mentorja, ki dijake usmerja pri delu in jim pomaga pri reševanju morebitnih težav. Mentorica je prof. Alenka Slak, somentorica pa prof. Erika Božič. Na sestankih, ki so enkrat mesečno,  se srečujejo predsedniki in podpredsedniki razredov, ki zastopajo interese dijakov, posredujejo njihova mnenja, predloge, želje, pripombe, težave …

Sporočilo predsednika: »Ni boljšega časa kot je zdaj, da začneš krojiti svojo prihodnost.«

Sporočilo podpredsednice: »Tako pač je.'' je stavek za tiste, ki se nočejo boriti za boljši svet.«

Letošnji projekti, ki jih bo dijaška skupnost poskušala izpeljati ...

Vodstvo dijaške skupnosti pričakuje, da boste dijaki prispevali svoja mnenja, pričakovanja, želje, kritike, pripombe, saj bomo le tako lahko delovali uspešno in konstruktivno.

loader

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13

Fax: 01 547 41 11
Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084138
www.gimoste.si

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam berasmusPlus bZS bMednarodno priznanje za mlade Podvig cb SKOZ b INP bSIO1 bProti raku b