banneress podvig 1Vključeni smo v projekt Krepitev kompetenc podjetnosti in spodbujanje prožnega prehajanja med izobraževanjem in okoljem v gimnazijah.

Projekt traja do leta 2022. V tem času bomo skušali razviti metode, s katerimi bomo vključevali kompetence podjetnosti v redni pouk. S tem želimo dijake spodbuditi, da poiščejo in spoznajo svoje sposobnosti in veščine ter jih razvijejo v priložnosti.

Dijaki, ki se še posebej zanimajo za podjetnost, lahko v šolskem letu 2019/20 obiskujejo inovacijske kampe, se udeležujejo predavanj, ki jih pripravlja Slovenija Junior Achievement – Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih. Pouk interdisciplinarnih sklopov (20. stoletje, Evropska unija, Kognitivna znanost, Poslovna informatika, Študij okolja) je zasnovan tako, da dijaki v njegovem okviru razvijajo svoje inovativne, sodelovalne in uresničevalne sposobnosti tako, da razvijejo nek končni produkt. Zlasti se trudimo pri mladih razviti podjetnostno miselnost: kako priti do ideje (lahko tudi z nadgradnjo že obstoječih idej) in kaj vse upoštevati, da bi jo lahko uresničili.

Povezujemo se tudi z okoljem, pri čemer izmenjujemo znanja in pridobivamo nove izkušnje. Uspešno smo kompetence podjetnosti uvedli v projektne dneve »Novim izzivom naproti«.

Podje  Podje2

loader

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13


Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084318
www.gimoste.si

Instagram 

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam bZS bMednarodno priznanje za mlade