Literarno-glasbena dejavnost

Veseli smo, ker smo tudi letos odkrili nadarjene besedne in glasbene ustvarjalce, ki so bili pripravljeni svoj talent razvijati pri literarno-glasbeni dejavnosti.

Dijaki pri tej dejavnosti predstavijo svoje literarno ustvarjanje, sodelujejo v pevskem zboru, vadijo solo petje, igrajo različne inštrumente ter sodelujejo pri izboru literarnih besedil in glasbenih del za prireditev. Mentorici nadarjene dijake ves čas spodbujava in usmerjava njihovo ustvarjalnost ter jih pripravljava na javno literarno-glasbeno prireditev, ki je cilj omenjene dejavnosti.

Ker je leto 2019 Vodnikovo leto, saj je minilo 200 let od smrti velikega mojstra pisane besede, smo se skupaj z dijaki odločili, da bomo njihovo literarno ustvarjanje in glasbeni talent prepletali s poezijo Valentina Vodnika, zato smo letošnjo prireditev, ki je bila 27. 3. 2019, poimenovali Me pesmi pojó (po verzu iz pesmi V. Vodnika Moj spomenik).

 

loader

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13


Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084318
www.gimoste.si

Instagram 

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam bZS bMednarodno priznanje za mlade