Dijakinje in dijaki Gimnazije Moste so tudi v tem šolskem letu (2016/2017) sodelovali v projektu Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec. To je projekt, ki poteka pod okriljem društva Planet Zemlja in pomaga pri ohranjanju naravnega, kulturnega in nacionalnega izročila Slovenije, razvija zdravo samopodobo posameznika ter spoštljiv in odgovoren odnos človeka do okolja in narave.

V mesecu oktobru sta nas obiskali predstavnici z Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste –Polje in nam predstavile vse možne oblike dobrodelnost. Čeprav že nekaj let sodelujemo v programu botrstvo, so se dijaki odločili, da bodo pomagali tudi z zbiranjem hrane in šolskih potrebščin. Do decembra se je že kar nekaj nabralo in dijaki so vse zbrano odnesli na sedež Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje.

V mesecu decembru so dijakinje in dijaki 1.letnika izvedli delavnico »Karavana varne kemije«, kjer so se naučili izdelati naravna mila in pralne praške, kot so jih včasih delale naše babice. Bili so zelo zadovoljni s lastnoročno izdelanimi, dišečimi , telesu in okolju prijaznimi mili.

V mesecu februarju so dijaki 2.A razreda začeli s projektno nalogo »Energetsko učinkovita soseska junior«. Po uvodnem predavanju in razlagi, kako uporabiti aplikacijo za izračun ogljičnega odtisa, so izračunali, kakšen je njihov ogljični odtis v mesecu marcu, kako je energetsko učinkovito njihovo stanovanje oz. hiša in kako lahko še zmanjšajo svoj ogljični odtis ter s tem pripomorejo k varovanju narave.

Vse projekte so dijakinje in dijaki z veseljem in dobro opravili in se s tem tudi veliko naučili. Tako smo tudi letošnji natečaj Planetu Zemlja prijazna šola – vrtec uspešno opravili.

karavana

loader

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13


Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084318
www.gimoste.si

Instagram 

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam bZS bMednarodno priznanje za mlade