V sodelovanju z Inštitutom za trajnostni razvoj smo na Gimnaziji Moste v okviru projekta  “EAThink2015 – misli globalno, jej lokalno” izvedli delavnice državljanskega novinarstva.

Projekt je namenjen osnovnim in srednjim šolam iz 12 evropskih in 2 afriških držav, ki ga sfinancira Evropska unija. Cilj projekta je okrepiti kritično razumevanje in delovanje mladih in učiteljev glede globalnih izzivov, s posebnim poudarkom na prehranski varnosti in neodvisnosti, na trajnostnih prehranskih sistemih in malih kmetijah.

Zato smo se na delavnicah državljanskega novinarstva seznanili z novičarskimi faktorjih kot so širina vpliva, bližina, čas, znane osebe, nenavadnost, novost, konflikt in spoznavali značilnosti dobrega poročanje ter se seznanili s temami globalnega učenja in se poglobili v biotsko raznovrstnost, kjer so dijaki razpravljali o posledicah zmanjševanja biotske raznovrstnosti in kako lahko odpravimo napake človeka v ekosistemu ter si podrobno pogledali mokrišča in primere izumrle vrste živali in rastline.

Več o projektu si preberite na http://eathink2015.org/sl/

loader

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13


Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084318
www.gimoste.si

Instagram 

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam bZS bMednarodno priznanje za mlade