Prejšnji teden nas je obiskal naš nekdanji dijak Jure Šutar. Danes je uspešen študent prestižne univerze v Koreji.

jure


Jure Šutar je eden tistih dijakov, ki so si vedno zastavljali visoke cilje. Po končani gimnaziji in uspešno opravljeni maturi na Gimnaziji Moste se je vpisal na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, smer mednarodno poslovanje. Vsa predavanja in preverjanja znanja so potekala v angleščini in Jure prizna, da ni bilo lahko. Zaradi nepoznavanja strokovnih izrazov in drugačnega načina dela, se je v prvem semestru spopadal z manjšimi težavami, vendar z upanjem in močno voljo premagal tudi to oviro.

V drugem letniku je začel premišljevati o nadaljevanju študija v tujini – izmenjavi – in začel iskati primerno univerzo. Kot ambiciozen in uspešen študent je dobil priložnost opravljanja dvojne diplome, med tremi možnostmi je izbral – UNIVERZO V KOREJI!

jure2

Z bratom sta dobila štipendijo in se kot prva Slovenca podala v Gwangju, 1,5 milijonsko mesto, kjer študirajo študentje iz celega sveta. Jezik je na začetku predstavljal oviro v vsakdanjem sporazumevanju, vendar se je Jure hitro znašel in v enem letu opravil izpite s povprečno oceno 10!

Pravi, da mu je študij v tujini odprl vrata – že zdaj mu ponujajo službe, vendar Jure vztraja in želi v Koreji opraviti še magisterij. Trenutno čaka na odgovor prestižne univerze v Seulu (25 milijonsko mesto), priložnost, ki jo dobi le en študent iz Slovenije.

Ko poslušamo njegovo izpoved o študiju in izkušnjah, ne moremo mimo tega, da ga ne bi občudovali, kako motiviran in prizemljen je in s kakšno vnemo govori o znanju, za katerega pravi, da je v Koreji vrednota.

Če povzamem njegove besede – NIČ NI NEMOGOČE, SAMO UPATI SI JE TREBA, VERJETI VASE IN VZTRAJATI! In še to: Če ima človek jasno zastavljene cilje, je učenje veliko lažje.

Držimo pesti, da se mu izpolnijo sanje in bo prihodnje leto postal študent poslovne šole Yonsei v Seulu, hkrati pa upamo, da bo s svojo zgodbo navdihnil mlade, da bodo spoštovali znanje in verjeli v svoje sposobnosti.

Zapisala: Katja Vidmar

 

loader

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13


Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084318
www.gimoste.si

Instagram 

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam bZS bMednarodno priznanje za mlade