V petek, 29. maja 2015 je v Smledniku potekala uradna razglasitev zmagovalcev tekmovalnega dela kampanje Pozor(!)ni za okolje, v katerem je Gimnazija Moste dosegla prvo mesto za organizacijo EKOdneva.

Čestitamo vsem, ki so pripomogli, da je dogodek uspel, od ekoninj (Dajla Dedić, Belma Hodžić, Adnan Husagić, Eva Jančič, Kaja Šoštarec, Ajda Topič, Nina Žvab) do mentorice mag. Mojce Orel in somentorja Bojana Golca.

Povzeto po sporočilu za javnost

Zmage so se razveselili tudi dijaki Gimnazije Moste. Skupaj z mentorico mag. Mojco Orel so namreč organizirali najboljši EKOdan, na kar so, po besedah Orlove, ponosni: »Zmaga na tako pomembnem tekmovanju je za našo šolo dokaz, da ubiramo pravo smer pri dvigovanju zavesti dijakov, učiteljev in širše množice o skrbi za okolje in odgovornem ravnanju z njim.« Izvedba EKOdneva Gimnazije Moste je bila izjemno domišljena, saj so dijake k sodelovanju spodbujali prek dodatnih natečajev, v svoj projekt pa so vključili tudi partnerske organizacije in medije. »Trudili smo se, da naše delo prikažemo čim bolj razgibano, duhovito in veselo – skozi oči dijakov,« je povedala Kaja Šoštarec, EKOninja z Gimnazije Moste.

Po razglasitvi so izvedli tudi mini talk show, v katerem so nastopili zmagovalci tekmovalnega dela kampanje. Dajla Dedić in Adnan Husagić sta suvereno zastopala našo gimnazija in podrobno opisala delo ekoninj in izvedbo ekodneva.

Po pogovoru je potekal kviz EKO VSEVED, kjer se je naša ekoninja Eva Jančič odlično odrezala, odgovorila je pravilno na vseh 10 vprašanj o ogljičnem odtisu in si prislužila nagrado.

Z zaključnim dogodkom se izteka že peto leto kampanje Pozor(!)ni za okolje, katere pobudnik je družba Goodyear Dunlop Sava Tires. V letošnjem šolskem letu je v kampanji sodelovalo 60 partnerskih organizacij, med katerimi je bilo kar 32 srednjih šol, podpirata pa jo tudi Ministrstvo za okolje in prostor ter Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Več o tekmovalnem delu in o zmagovalcih si lahko preberete v osebni izkaznici projekta, kot tudi na spletni strani http://www.pozornizaokolje.si/ in Facebook strani kampanje http://www.facebook.com/pozorni.za.okolje.

 

 

loader

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13


Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084318
www.gimoste.si

Instagram 

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam bZS bMednarodno priznanje za mlade