Že tretje leto zapored na gimnaziji poteka evropski projekt Krepitev kompetence podjetnosti in spodbujanje prožnega prehajanja med izobraževanjem in okoljem v gimnazijah – PODVIG. Podjetnostne kompetence se spodbuja pri različnih urah pouka ter pri projektnih dnevih, obenem pa imajo dijaki možnost, da pridobijo nova znanja v okviru različnih obšolskih dejavnosti.

Oktobra so se dijaki iz različnih letnikov udeležili Inovacijska kampa, ki je potekal na Škofijski klasični gimnaziji. Soočiti so se morali z resničnim izzivom podjetja. Poleg druženja med sovrstniki iz različnih srednjih šol, so morali poiskati idejo za izziv ter napisati poslovni načrt za konkretno podjetje. Presenetljivo je zmagala ideja o organizaciji ''žurk'', kar je navdušilo tudi vse udeležence. Za nagrado je bilo dijakom omogočeno sodelovanje s podjetjem Mogenas d.o.o. pri katerem bodo dijaki razvijali svojo idejo naprej ter jo tudi uresničili.

Prav tako gimnazija sodeluje s tehnološkim centrom - Zavod 404, kjer dijaki pridobijo novo tehnično znanje ter izdelajo konkreten projekt.

Cilj projekta je, da se dijake spodbudi k razmišljanju ''izven okvirjev'', saj se na podlagi kompetenc, ki jih pridobijo pri pouku ali izven pouka, lahko razvijajo tudi podjetno.

podvig1

podvig2

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13


Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084318
www.gimoste.si

Instagram 

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam bZS bMednarodno priznanje za mlade