Na Gimnaziji Moste bomo tudi v šolskem letu 2020/21 v okviru Enote za raziskave, razvoj, razvijanje ustvarjalnosti in inovacije Gimnazije Moste v sodelovanju z institucijami, ki skrbijo za izobraževanje in razvoj kadrov s področja kemijskega izobraževanja, že osmič organizirali tekmovanje iz kemijskega poskusa za osnovne šole in ga šestič izpeljali tudi na državni ravni.

Glavni namen tekmovanja je spodbujanje veselja do eksperimentiranja ter izmenjave idej med učenci in mentorji. Bistveno je, da v učencih prižgemo ogenj raziskovalnega duha, ki jih bo tudi pozneje v življenju vodil skozi izzive in pomagal na poti v odkrivanju še nepoznanega.

Tekmovanja se lahko udeležijo učenci 8. in 9. razredov osnovnih šol, ki imajo veselje do kemije, eksperimentiranja, so pri tem ustvarjalni in bi svoj inovativni poskus z veseljem izvedli in predstavili. Tekmovanje poteka na dveh ravneh: izbirno tekmovanje, na katerem se podeljujejo bronasta priznanja, in državno tekmovanje, na katerem se podeljujejo srebrna in zlata priznanja.

Med vsemi prijavljenimi poskusi bo strokovna komisija izbrala dvajset poskusov, ki jih bodo avtorji izvedli na prireditvi, na kateri bo strokovna komisija tudi razglasila nagrajence, ki bodo prejeli srebrna in zlata priznanja.

kemposkusi

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13


Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084138
www.gimoste.si

Instagram 

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam bZS bMednarodno priznanje za mlade